7 redenen om te trouwen in de lente

 

Ben je verloofd en op zoek naar de perfecte datum voor je bruiloft? Dan hebben wij een tip voor je: kies voor een lente bruiloft! Trouwen in de lente heeft namelijk veel voordelen, die we graag met je delen in deze blog. Van de prachtige natuur tot de originele decoratie, dit zijn 7 redenen om te trouwen in de lente!

 1. De natuur is op zijn mooist

Een van de grootste voordelen van trouwen in de lente is dat je kunt genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft. De bomen worden weer groen, de bloemen bloeien in alle kleuren en de vogels fluiten vrolijk. Dit zorgt voor een prachtig decor voor je bruiloft, zowel binnen als buiten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een locatie met een mooie tuin, een park of een bos, waar je de ceremonie, de receptie of de fotoshoot kunt houden. Zo creëer je een romantische en natuurlijke sfeer voor je bruiloft.

 2. De bloemen zijn volop verkrijgbaar

Een ander voordeel van trouwen in de lente is dat je veel keuze hebt uit bloemen voor je bruiloft. Bloemen zijn een essentieel onderdeel van je bruiloft, want ze geven kleur, geur en stijl aan je dag. In de lente zijn er veel bloemen in het seizoen, zoals tulpen, narcissen, rozen, lelies, pioenrozen en ranonkels. Je kunt deze bloemen gebruiken voor je bruidsboeket, je corsages, je tafeldecoratie en je backdrop. Bovendien zijn bloemen in de lente vaak goedkoper en verser dan in andere seizoenen, wat ook mooi meegenomen is.

3. De temperaturen zijn aangenaam

Trouwen in de lente betekent ook dat je kunt profiteren van de aangename temperaturen. De lente is niet te warm en niet te koud, maar precies goed. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over zweten, verbranden of bevriezen op je bruiloft. Je kunt comfortabel je trouwjurk en trouwpak dragen, zonder dat je een jas of een vest nodig hebt. Ook je gasten zullen blij zijn met de lente temperaturen, want ze kunnen lekker buiten zitten, dansen en genieten van je bruiloft.

4. De zon schijnt vaker

Een lente bruiloft betekent ook meer kans op zonneschijn. De zon is natuurlijk een welkome gast op je bruiloft, want hij zorgt voor licht, warmte en vrolijkheid. De zon maakt je foto’s mooier, je huid stralender en je humeur beter. Bovendien kun je in de lente langer genieten van het daglicht, want de dagen worden langer. Zo kun je meer tijd besteden aan je bruiloft, zonder dat je in het donker zit.

 5. De decoratie is origineel en fris

Trouwen in de lente geeft je ook de mogelijkheid om je decoratie origineel en fris te maken. Je kunt gebruik maken van de kleuren, de bloemen en de symbolen van de lente om je bruiloft een unieke uitstraling te geven. Denk bijvoorbeeld aan pastelkleuren, bloemenkransen, vlinders, vogelhuisjes, paaseieren, mandjes en fietsen. Je kunt ook kiezen voor een thema dat past bij de lente, zoals een bohemian, vintage, rustic of garden thema. Laat je creativiteit de vrije loop en maak je bruiloft zo persoonlijk mogelijk.

6. De catering is licht en lekker

Een ander aspect van je bruiloft dat je kunt afstemmen op de lente is je catering. In de lente heb je meer zin in lichte en lekkere gerechten, die passen bij het seizoen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een buffet, een barbecue, een picknick of een high tea, met verse en lokale ingrediënten. Denk aan salades, sandwiches, quiches, soepen, fruit, kaas, brood en taart. Ook je drankjes kun je aanpassen aan de lente, met limonade, smoothies, cocktails, wijn en bier. Zo zorg je voor een heerlijke en gezellige maaltijd voor jezelf en je gasten.

7. De sfeer is vrolijk en ontspannen

Tot slot is trouwen in de lente ook gewoon heel leuk, want de sfeer is vrolijk en ontspannen. De lente is het seizoen van de hoop, de liefde en het geluk, en dat merk je op je bruiloft. Iedereen is blij dat de winter voorbij is en dat de zomer eraan komt. Je gasten zijn in een goede stemming, je leveranciers zijn enthousiast en je bent zelf ook helemaal klaar voor je grote dag. Je kunt genieten van elk moment, zonder stress of zorgen. Trouwen in de lente is een feest voor iedereen!

Dit waren 7 redenen om te trouwen in de lente.
Misschien heb je wat inspiratie op kunnen doen. Trouw jij in een ander seizoen? Ook daar zitten voordelen aan… Binnenkort meer daarover.

Wil je meer inspiratie opdoen, of weten waarom sommige dingen traditie zijn?

Lees dan ons magazine eens en lees alle tips en trics.

Magazine