Bruid

Trouwjurken in Almere

trouwjurk kopen almere

Zoek jij een trouwjurk in Almere? Dan ben jij vast ten huwelijk gevraagd, of heb je het zelf gevraagd natuurlijk! Gefeliciteerd! Je leuke zoektocht kan beginnen. Wij zijn Hartenvrouw bruidsmode en wij hebben dit blog over trouwjurken in Almere geschreven.

trouwjurk in almere. kanten trouwjurk van Tres Chic

Dit blog geeft je informatie over heel veel verschillende dingen rondom trouwjurken in Almere. We besteden aandacht aan outlet of reguliere winkel, verschillende stijlen trouwjurken, merken en prijzen, stoffen en vermaken. In Almere zijn er veel trouwjurken te vinden. Hartenvrouw bruidsmode heeft alleen al meer dan 300 jurken. Heb je al bedacht welke stijl je zo op het oog mooi vindt? Hou je van Prinsessenjurken, of hou je van less is more?

strokenrok zeemeermin trouwjurk bij hartenvrouw bruidsmode almere divina sposa prinsessen trouwjurk in almere trouwjurken in almere

Van bohemian tot weelderig en glitters… Je kunt tegenwoordig vinden wat je zoekt. Zijn trouwjurken altijd al een droom voor je geweest?Verzamelde je al plaatjes en foto’s van trouwjurken? Kijk je naar Say yes to the dress en misschien zelfs naar alle herhalingen? Beleef dan nu je eigen “say yes to the dress” moment en maak een afspraak bij de leukste bruidsmode winkel in Almere; Hartenvrouw bruidsmode.

We zijn benieuwd van welke bruidsjurk jij altijd gedroomd hebt. In onderstaande tekst willen wij wat verder ingaan op welke stijlen trouwjurken je in Almere zoal kunt vinden, aan welke prijzen, merken en levertijden je allemaal kunt denken bijvoorbeeld.

Outlet of niet

Ten eerste heb je verschil tussen een bruidsoutlet en een reguliere bruidsmode winkel. En er bestaat een combinatie van deze 2. In een bruidsoutlet winkel in Almere worden trouwjurken uit voorraad verkocht. Dit houdt in dat je de jurk die je past ook koopt. Het grote voordeel hiervan is dat je direct ziet wat je koopt. Een 2e voordeel is dat je de jurk diezelfde dag nog in huis hebt, want het is meestal cash and carry; betalen en gelijk meenemen. Dat is dan ook het 3e voordeel; waar je voor betaald, kun je ook direct meenemen. Nog een groot voordeel van een bruidsjurken outletwinkel is dat de prijzen meestal gunstiger zijn dan van besteljurken.

trouwjurken almere bruidsoutlet jurken van tres chic

In een reguliere bruidswinkel hangen veelal trouwjurken die je kunt bestellen. Dat betekent dat je een sample aankrijgt en dat de trouwjurk die jij uitkiest in jouw maat besteld wordt. Een groot voordeel daarvan is dat je de jurk in jouw maat binnen krijgt. Dat wil niet zeggen dat een jurk niet alsnog aangepast moet worden, maar vaak hoeft er minder vermaakt te worden. Een ander voordeel is dat deze bruidsjurk die besteld wordt, nieuw is en nog nooit gepast. Het 3e voordeel is dat je nog niet het hele bedrag hoeft te betalen, meestal wordt er een aanbetaling van 50% gevraagd. De andere helft betaal je bij aflevering. Besteljurken zijn meestal jurken uit de nieuwste collecties, wat natuurlijk een voordeel is als je van de laatste trends houdt. Zoals je begrijpt zitten er ook nadelen aan allebei. In een bruidsmode outlet zijn de bruidsjurken meestal van een of meerdere jaren daarvoor (hoeft natuurlijk geen nadeel te zijn) De jurken zijn al eens gepast. De jurk moet bij aanschaf in zijn geheel betaald worden.

Nadelen van trouwjurken die voor jou besteld worden zijn er natuurlijk ook. Zo moet je meestal wel 6 maanden wachten tot je bruidsjurk binnenkomt. Je moet betalen terwijl je nog niets hebt…. en je vaak ook erop moet vertrouwen dat de juiste bruidsjurk, kleur en maat besteld wordt. Heel af en toe wijkt een bestelde trouwjapon af van wat je hebt gepast. Gelukkig is dat een zeldzaamheid.

bruidsjurken in almere, bohemian bruidsjurken van kleemeier

Stijlen

In zowel outlet als niet outlet bruidswinkels heb je verschillende stijlen hangen. De trouwjurken in Almere kunnen we in verschillende stijlen benoemen:

De figuurtjes onder de stijlen geven aan welk figuur het beste past bij welk silhouet, maar je weet het pas echt, als je de jurk aan hebt.

De A-lijn is het meest gangbare model. Dit model complementeert het figuur van de meeste vrouwen. Ofwel de meeste vrouwen staat dit model trouwjurk goed. Het zeemeermin model laat de vorm van het lichaam zien en kan fantastisch staan. Veel vrouwen zijn erg zelfbewust en voelen zich in dit model niet comfortabel. De empire trouwjurk is een veel verkocht model aan zwangere bruiden.
Doordat deze japon vanonder de borsten wijd valt, verbergt het de buik of valt bij een gevorderde zwangerschap over de ronding heen. De prinsessen trouwjurk is vaak de meisjesdroom die waarheid wordt. Het strakke lijfje met de volle rok geeft een luxe gevoel. Het rechte model is voor de bruid die zich fijn voelt in : less is more”. Dit model trouwjurk wordt vaak gekozen bij een strandhuwelijk of een huwelijk in het buitenland. Wij geloven dat je pas weet welk model er bij jou figuur, karakter en trouwplannen hoort als je het aantrekt. Ons advies is dan ook om een voorselectie te maken, de foto’s mee te nemen naar de bruidswinkel in Almere en daar gewoon te gaan passen. Trek verschillende modellen aan en kijk hoe jij je daarin voelt. Het gaat erom dat je de trouwjurk kiest die jou het meest de bruid laat voelen. Kom jij bij ons kijken? Dan kan je ook nog voorkeur hebben voor stoffen. Een prinsessenjurk bestaat meestal uit veel tule of organza.

prinsessen trouwjurk in almere

Organza lijkt erg op tule, maar is fijner van structuur en heeft een glans over zich. Je ziet deze stof vaak terug als overlay over een satijnen jurk. Een prinsessenjurk kan ook een mooie volle rok van satijn hebben.

Satijn ziet er wat zwaarder uit , maar geeft ook allure en wordt heel chique en elegant genoemd. Trouwjurken met tule geven een vollere look, omdat tule ook de eigenschap heeft om wat stijf te blijven staan. Hierdoor krijgt je jurk dus meer volume. Niet alle tule is trouwens hard en voelt stijf aan. Er is ook soft tule, die juist zacht en soepel aanvoelt. Deze geeft wel wat minder volume.

Dan zijn er nog trouwjurken van kant ! By far het meest populair bij het zoeken naar een trouwjurk. Kanten trouwjurken zijn het meest gewild en dus ook het meest gemaakt. Er is ontzettend veel keuze in kanten trouwjurken. Er bestaan vele kantsoorten. Zo is er chantilly lace, dat heel zacht en fijntjes is, maar er bestaan ook grovere kantsoorten. De motieven en structuren verschillen per jurk en de keuze is reuze 🙂
Ook kant is iets wat je aan je lijf moet ervaren. Wat je op de hanger lelijk vindt, kan op je lichaam erg mooi uitkomen. Het is de bedoeling dat de stof en het model van de jurk jou lijf complimenteert.

Naast kant is op dit moment ook chiffon een populaire stof. Deze stof valt losjes en flowy en wordt vaak verwerkt in de rechtvallende modellen. De bohemian stijl , beach stijl of less is more stijl hebben vaak chiffon als basis materiaal.

Merken en Prijzen

Er zijn ontzettend veel merken trouwjurken in verschillende prijscategorieen. Er zijn ook merken die in iedere prijscategorie een lijn met trouwjurken hebben. Als je say yes to the dress kijkt, zie je bedragen voorbij komen van om en nabij de 3000 dollar (dan heb ik het over de new york versie) Een gemiddelde prijs voor een trouwjurk in Almere zit tussen de 1500 en 2000 euro in. Een aantal bekende merken die vaak duurder zijn (er zijn altijd uitzonderingen op de regel) :

Pronovias
Rosa clara
Randy fenoli
Enzoani
Justin Alexander
Eddy k
Pnina tornai
Stella york
Hailey page
Vera wang

De merken die tussen de 1000 en de 2000 euro kunnen vallen zijn bijvoorbeeld:
Tres Chic
Mori lee
Miss Kelly
Divina Sposa
Allure
Bridal star
Elyte
Diane Legrand
Kleemeier
Duber

Wil je niet meer dan 1000 euro uitgeven aan je trouwjurk in Almere, dan zit je ook goed!  Er zijn verschillende merken die zeer goedkoop geprijsd zijn. Denk aan:
Bianco Evento
Sina C
Yarice
Just for you
Tres chic: Jessie K.

Er is ook nog een mogelijkheid om een duurder merk voor minder te kopen. Dat kan op 2 manieren; Ten eerste kun je naar de bruidsoutlet in Almere. Daar worden trouwjurken van bekende merken maar uit oudere collecties verkocht. Deze zijn goedkoper dan de nieuwste collecties. Ten tweede kun je in Almere ook nog 2e hands trouwjurken kopen. Dat zijn vaak de designer trouwjurken (trouwjurken van bekende ontwerpers/merken). Deze jurken met ervaring, zoals wij ze noemen, zijn 1x gedragen. Ze worden gereinigd en er ontbreekt niets aan. Natuurlijk is de prijs lager dan de nieuwwaarde van de japon. Een aantal mogelijkheden voor de bruid die wel droomt van een designer trouwjurk, maar het zich niet kan veroorloven.

Natuurlijk zijn er ook trouwjurken te koop in Almere die mooi zijn van prijs. De wat onbekendere merken, oudere modellen, of jurken die uit een faillissement zijn opgekocht. We adviseren om niet teveel op merken te letten. Een trouwjurk moet je mooi staan, en dan maakt het niet uit wat er op het label staat. Het kan natuurlijk wel een uitgangspunt zijn voor de stijl die je zoekt.

Maten

Een trouwjurk valt qua maten anders dan reguliere kleding. Wel is het zo dat de maten ook per merk verschillen. Trouwjurken die in Italie of Spanje worden gemaakt, vallen over het algemeen kleiner dan japonnen die in Duitsland geproduceerd worden. Tegenwoordig worden de meeste trouwjurken in China of Polen geproduceerd, maar wel onder beheer van de leverancier. Zo heeft Tres Chic een eigen fabriek in China, waarbij de werknemers goed behandeld worden en de lonen op een goed tarief zitten. Kleemeier heeft toezicht in China, waar hun jurken geproduceerd worden. Duber heeft een eigen productie in Polen. Er is trouwens maar 1 winkel in Nederland die dit mooie merk verkoopt. Dat is Hartenvrouwbruidsmode in Almere

Vergelijk de maten van Zara en C en A eens met elkaar. Je zult zien dat een maat 40 bij beiden anders valt. Zo is het ook met trouwjurken.
De jurken uit Italie, Spanje, Frankrijk enz…. vallen kleiner dan de duitse of nederlandse maten. Het is niet erg, want ook hier geldt; het gaat niet om wat er op het label staat, het gaat erom dat de jurk jou mooi staat. Er is nog een reden waarom de maten niet altijd kloppen met je reguliere kleding. We zijn erg gewend aan het feit dat onze kleding gemaakt is van rekbaar materiaal. De meeste trouwjurken in Almere zijn niet van rekbaar materiaal. Het voelt dus al vlugger strak en oncomfortabel aan. Het is even wennen 🙂

Als je trouwjurken in almere gaat passen, ligt het aan het model of je een bepaalde jurk in een bepaalde maat kunt passen.
Laten we dat even uitleggen: Als je maat 40 draagt en je wilt graag een zeemeermin model trouwjurk, dan kun je die niet in een kleinere maat passen, omdat we deze gewoon niet over je heupen krijgen. Als je maat 40 draagt en je wilt een A-lijn trouwjurk of prinsessenlijn, dan is een kleinere maat geen probleem. We kunnen deze jurk bij je aantrekken en de rug open laten. Je kunt dan in ieder geval zien hoe de japon valt en of jij de klik met de jurk ervaart. Koop je dan deze jurk uit voorraad, dan kan de jurk uitgelegd worden of er kan een rijgveter in de rug geplaatst worden om deze toch goed passend te maken. Natuurlijk zijn daar wel beperkingen aan, maar met deze lijnen kan meer dan met een zeemeerminmodel. Het is meestal aan te raden om trouwjurken te kiezen die 1 tot 4 maten groter zijn dan je reguliere kledingmaat.
Een japon is ook makkelijker in te nemen (kleiner te maken) dan uit te leggen (groter te maken)

Vermaken

Als je een trouwjurk in Almere gekocht hebt, dan moet deze 9 van de 10 keer ook vermaakt worden. Dat doen de stylistes niet zelf. Daarvoor zijn er samenwerkingen met coupeuses. Coupeuses zijn vakvrouwen die opgeleid zijn om kleding te (ver)maken. Er is een verschil in coupeuses en niet iedere coupeuse kan een trouwjurk goed vermaken. Dat is een specialiteit op zich. Het materiaal is vaak kwetsbaar, de pasvorm moet perfect zijn, er zitten vaak kraaltjes en ander handwerk op de jurk en er ligt een grotere verantwoording aan het vermaken van de trouwjurken. Het is immers een dure uitgave en heel belangrijk voor de bruid.  Het is dus belangrijk dat de stylistes die je geholpen hebben om je droomjurk te vinden, ook achter de coupeuse staan. Zij weten vaak wat deze vakvrouwen kunnen en geven je met een gerust hart de jurk mee. Erop vertrouwend dat hun coupeuse de jurk perfect op jouw lichaam vermaken.

We hebben met elkaar hetzelfde doel:
Je laten stralen op jouw dag en je de beste versie van jezelf te laten zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *