Bruid

Wanneer ga je je trouwjurk kopen?

wanneer ga je je trouwjurk kopen

Wanneer ga je je trouwjurk kopen? Als bruid wil  je natuurlijk helemaal niet wachten. Op zoek gaan naar je trouwjurk is natuurlijk een van de dingen waar je enorm naar uit kijkt.

Onze ervaring en ons advies is ook om ongeveer een jaar voor je huwelijksdag op zoek te gaan naar een trouwjurk. Maar dit is slechts een gemiddelde en een algemeen advies. Er zijn uitzonderingen op die regel.

Ik wil nu een afspraak maken

Wanneer ga je op zoek naar je trouwjurk?

Wat voornamelijk belangrijk is, is dat je op je eigen gevoel af gaat. Als jij er klaar voor bent, ga dan gewoon op zoek naar die geweldige bruidsjurk en boek een afspraak in bij de bruidsmode winkel.

Zorg er wel voor dat je je ‘huiswerk’ gedaan hebt. Kom voorbereid aan. Bovendien vergroot dat je voorpret enorm!

Tips bij de zoektocht naar de ideale trouwjurk

  • Ga op Pinterest en op websites op zoek naar bruidsjurken die je aanspreken. Welke stijl hou jij van? Bohemian? Klassiek? Trendy? Romantisch? Het aanbod is enorm, dus kijk alvast wat je aanspreekt en wat juist niet.
  • Hoe gaat je grote dag eruit zien? Trouw je op een kasteel bijvoorbeeld, dan past een klassiekere trouwjurk daar heel goed bij.
  • Denk na over wie je mee wilt nemen naar je pasafspraak bij de bruidsmodewinkel. Onze tip: neem iemand mee wiens mening jij echt belangrijk vindt. Iemand die eerlijk is en het je ook durft te zeggen als een bepaalde trouwjurk je wellicht minder mooi staat. Neem ook niet te veel mensen mee. Hoe meer mensen, hoe meer meningen. Dat maakt het soms alleen maar lastiger.
  • Welke bruidsmodewinkel spreekt je aan? De ene winkel verkoopt uit voorraad, de andere winkel heeft mogelijk alleen een bestelcollectie. Wat is hierin de beste keuze?

Lees ook onze tips bij het passen van een trouwjurk. 

Waar maak ik een afspraak voor het passen van mijn trouwjurk?

Als een winkel uit voorraad verkoopt, dan kun je de jurk van jouw keuze meestal gelijk meenemen.

Als een winkel alleen een bestelcollectie heeft, dan hebben zij met levertijden te maken.

Eerst een winkel die uit voorraad verkoopt:

De collectie van een winkel die uit voorraad verkoopt, is meestal wat beperkter in de maten die ze per jurk hebben. Meestal is er wel genoeg keuze, maar het kan zijn dat een jurk die je ziet hangen, veel te klein is voor je. Dan adviseer ik je om deze niet te kopen, mits ze een goede oplossing bieden voor de stof die je te kort komt.

Het grote voordeel is, dat je geen wachttijden hebt en je jurk dus gelijk in huis hebt. Vooral bij last minute bruiloften is dit natuurlijk fantastisch.

Een winkel met een bestelcollectie:

De levertijden van een jurk op bestelling varieert van 2 weken tot 6 maanden. Wil je al je opties open houden, ga dan minimaal 9 maanden voor je trouwdatum op zoek naar je trouwjurk.

Bedenk ook dat je jurk nog op je lichaam aangepast moet worden, ook al is deze op jouw maat besteld.

Een advies vanuit de bruidswinkels is om ongeveer een jaar van te voren te gaan winkelen.

Wanneer ga je op zoek naar een trouwjurk?