Een trouwjurk is iets heel anders dan een jurk die je bijvoorbeeld op internet bestelt. Op je trouwdag ben je het stralende middelpunt, en je trouwjurk speelt daar een grote rol in. De jurk moet dan ook helemaal perfect zijn; ook met het oog op de foto’s. Het is dan ook logisch dat je een afspraak maakt om een trouwjurk te passen.

Stijl en budget

Waar je al ruim van te voren over kunt nadenken, is de gewenste stijl van de jurk. Op internet vind je talloze foto’s van bruiden in hun bruidsjurk, en je kunt je door hen laten inspireren. Ook kun je alvast nadenken over het budget voor de jurk. Het is, als je eenmaal in de winkel bent, handig als je die informatie paraat hebt, want dat maakt het zoeken gemakkelijker.

Websites bekijken

Bekijk ook alvast de websites van de winkel(s) die je denkt te gaan bezoeken. Dan krijg je alvast een indruk van (de grootte van) het aanbod, de merken en de stijlen die in de winkel te vinden zijn. En mogelijk kun je meteen al een ‘shortlist’ maken van jurken die aan jouw wensen voldoen.

Niet te lang wachten

Het is aan te raden om op tijd te beginnen met je oriënteren. Het kan namelijk zijn dat de perfecte trouwjurk voor jou besteld moet worden, of dat er aanpassingen nodig of gewenst zijn. In beide gevallen gaat er tijd overheen voordat je de jurk thuis hebt. En met de jurk alléén ben je nog niet klaar. Mogelijk wil je ook nog accessoires hebben. Wacht dus niet tot kort voor je trouwdag om je te verdiepen in je look op je trouwdag.

Trouwjurk passen

Je kunt natuurlijk op elk moment van de week een winkel in bruidsjurken binnenlopen binnen de openingstijden. Maar als je écht op je gemak wilt rondkijken en advies wilt krijgen van het vakkundige personeel, kun je het beste een trouwjurk pasafspraak maken. Dan is er alle tijd en aandacht voor jou en jouw wensen.

Het passen van een trouwjurk

Heb je een jurk, of meerdere jurken, gevonden die mogelijk voldoen aan jouw wensen, dan kun je die gaan passen. Wanneer je de jurk aan hebt, wordt er heel nauwkeurig gekeken of de maat klopt, of dat het misschien beter is dat je de jurk toch een andere maat past. Een trouwjurk passen is natuurlijk leuk, maar ook een serieuze zaak!

Anderen meenemen

Mogelijk heb je nog nooit eerder beziggehouden met een trouwjurk passen. Dat is ook logisch, want trouwen is een unieke gebeurtenis. Het is dan ook helemaal geen gek idee om bijvoorbeeld je beste vriendin of je moeder mee te nemen naar de pasafspraak voor de trouwjurk. Of meerdere personen. Ook zij kunnen je helpen met adviseren bij het trouwjurk passen rond bijvoorbeeld de stijl die het beste bij jou past.

Ook voor grotere maten

Wat de maat betreft: bij Hartenvrouw Bruidsmode hoef je niet bang te zijn dat je misgrijpt. De winkel heeft namelijk tientallen jurken in maten vanaf 48. En dat zijn net zulke mooie jurken als die in kleinere maten. De grootste maat jurk die je in de winkel kunt vinden, is 70. Dus ook als je een maatje méér hebt, kun je er prima slagen.

Ook voor kleinere budgetten

Niet alleen het maatbereik bij Hartenvrouw Bruidsmode is groot, ook de prijzen van jurken lopen uiteen. Je vindt in de winkel bruidsjurken van een paar honderd euro tot enkele duizenden euro’s. Er is voor elk budget dus een ruime keus, en dat is goed om te weten als je al veel geld moet uitgeven voor de trouwdag.

Meer informatie

Wil je meer weten over Hartenvrouw Bruidsmode, het aanbod en de service? Kijk dan op de website!