Bruid

Bruidslingerie

Bruidslingerie

Je hebt je droomjurk gevonden! Gefeliciteerd. Dan is het tijd om de accessoires erbij te zoeken. 1 van de dingen die je dan nodig hebt , is goede bruidslingerie. Goede bruidslingerie laat je trouwjurk nog mooier zijn en jouw lichaam nog mooier uitkomen. Wat is nu goede lingerie en waar moet dat aan voldoen. Ten eerste moet het goed passen! Het moet comfortabel aanvoelen en je de steun geven die je wilt. Ten tweede moet het niet zichtbaar zijn onder je trouwjurk. En ten derde mag het er ook prachtig uitzien!

Torselet

Onder de meeste trouwjurken kun je een Torselet dragen. Deze kun je strapless dragen of met bandjes. Doordat er baleinen in de body zitten, krijgen je borsten en je torso steun van onderaf en heb je de bandjes eigenlijk niet nodig. Een torselet zorgt ervoor dat je een mooie rechte houding behoudt gedurende de dag. “inzakken” is er niet bij als je een torselet met baleinen draagt. Het zorgt er ook voor dat je borsten de ondersteuning krijgen die ze nodig hebben. En een derde voordeel is dat een torselet je lichaamsvocht opneemt. Als je een beetje zweet, gaat dat niet in je jurk zitten, maar vangt je torselet dat op.

bruidslingerie torselet

De cup moet goed om je borsten sluiten en mag niet open staan. Dwz dat er geen ruimte mag zitten tussen het torselet en je huid. Ook mag je borst er niet overheen “puilen” . Dat zou betekenen dat de cup te klein is. De omvang van je torselet moet strak zitten, maar mag je de adem niet benemen. Het is natuurlijk voor iedereen een andere ervaring. Voor de een moet de pasvorm juist strak zijn, de andere bruid vindt dat absoluut niet prettig. Luister naar je gevoel en kies een torselet waar je het de hele dag mee uit kunt houden en die je toch de ondersteuning geeft die nodig is.

Bh

Een strapless trouwjurk vraagt om een andere bh dan een trouwjurk met bandjes. Een strapless bh moet goed passen, goed aansluiten en heeft antislip bandjes zodat deze niet snel naar onder kan glijden. Er zijn veel verschillende bh’s in de markt te koop. Onze tip: bezuinig niet op je onderkleding. Door goede onderkleding te kopen, komt je trouwjurk beter tot zijn recht en voel jij je comfortabel op je trouwdag. Let op dat de bh niet boven je top uitkomt en dat de uitsnede diep genoeg is als je trouwjurk een sweetheart neklijn heeft.

Je kunt aan de coupeuse vragen of ze de bh met drukknoopjes aan je jurk vast maakt, zodat je bh nooit onder je trouwjurk vandaan komt.

bruidslingerie huidskleurige bh

Bh’s zijn er in allerlei kleuren. Huidskleurige bh’s zijn het minst zichtbaar. Ook onder wat dunnere stoffen.

Setjes

Bij alle bh’s en torseletten zijn vaak slips, hipsters of strings te krijgen. Bij de torseletten van di lorenzo (kleemeier) zijn ook stockings (kousen) te verkrijgen met hetzelfde kant. Prachtig om bij elkaar te dragen onder die mooie trouwjurk. Als je je mooi voelt in je lingerie , is het werk al voor de helft gedaan.

Shapewear

Onder trouwjurken die van dunne stoffen zijn gemaakt, kun je meestal geen torselet dragen. De baleinen zijn dan zichtbaar en dat is niet mooi. Voor die jurken, bestaat er shapewear. Shapewear is een duur woord voor corrigerende lingerie. Bruidslingerie kan dus ook bestaan uit een huidskleurige slip tot onder de borsten die mooi glad valt en alle plooitjes, vouwtjes en oneffenheden verbergt.

bruidslingerie shapewear

 

Bruidslingerie voor trouwjurk met lage rug

Voor trouwjurken met een lage rug bestaan weer andere oplossingen. Mocht je hierin geïnteresseerd zijn, vertellen wij je er graag meer over. Kom langs bij ons in de winkel of stel je vraag online!