Bruid

Je trouwjurk laten reinigen

Je trouwjurk laten reinigen

Je trouwjurk laten reinigen is een delicaat karwei. Je jurk heeft zijn dienst bewezen tijdens jullie geweldig mooie dag, maar juist nu heeft de jurk een emotionele waarde voor je gekregen. In deze jurk heb je één van de mooiste momenten van je leven meegemaakt.

Deze bruidsjurk liet je de mooiste vrouw van de wereld voelen.

Deze jurk bracht je naar een partner die voor jou heeft gekozen en die je bewonderde in al jouw glorie.

Je trouwjurk laten reinigen: wel of niet doen?

Het is misschien beste een lastige keuze. Want je trouwjurk is vies geworden en je wilt ‘m graag netjes opbergen. Wie weet komt hij later nog een keer van pas. Wanneer je dochter gaat trouwen (of vooruit, gewoon omdat je wilt weten of je ‘m 5 jaar later nog past). Maar anderzijds draag je de jurk nooit “echt” meer. En het laten reinigen van je bruidsjurk is niet heel goedkoop.

Maar als je het ons vraagt: wel doen. Want na jouw bruiloft is je jurk hoe dan ook vies geworden. Straatvuil, een drankje en niet te vergeten zweet van al het dansen op je trouwfeest. Je trouwjurk zit vol met zichtbaar en onzichtbaar vuil. Daarom is het verstandig om na je bruiloft je trouwjurk te laten reinigen. Doe dat zo snel mogelijk en bij iemand die hierin gespecialiseerd is. Een erkend bedrijf die weten wat ze doen en welke stoffen op welke manier behandeld moeten worden. Die weten dat steentjes en kraaltjes met beleid behandeld moeten worden, net als delicate stoffen.

Wat een domper zou het zijn als je bruidsjurk bij het reinigen verpest zou worden.

Waar laat je je bruidsjurk reinigen?

Er zijn verschillende bedrijven die jouw jurk kunnen reinigen. Sommige stomerijen zijn gespecialiseerd in trouwjurken reinigen. Ons advies is om naar zo een stomerij te gaan.
Maar, een aantal bruidswinkels bieden een reinigingsservice voor bruidsjurken aan, waaronder wij.

Let wel op!

Een middel om je jurk er schoon uit te laten zien is een champagnebad. Sommige bedrijven passen deze techniek echt toe op bruidsjurken. Met een champagnebad zal je jurk er weer schoon uit zien, maar het verwijderd niet daadwerkelijk de vlekken. Ze worden als het ware verdoezeld. De vlekken komen terug naarmate de tijd vordert en mocht je alsnog je jurk willen laten reinigen, is dat super lastig (de vlekken gaan er dan veel moeilijker uit).

Jurken die bij ons gereinigd worden, worden chemisch gereinigd bij een hierin gespecialiseerd bedrijf. Chemisch reinigen is de enige manier om de vlekken ook echt uit je bruidsjurk te krijgen. Jurken die bij ons gebracht worden voor het reinigen, krijgen dus geen champagnebad, maar een volledige en goede reinigingsbehandeling.

Kunnen alle soorten trouwjurken gereinigd worden?

Ja dat kan. De stoffen van je jurk kunnen allemaal gereinigd worden. Bij een erkende stomerij wordt altijd een test gedaan op de binnenkant van je jurk. Mocht de stof verkeerd reageren is er nog niets aan de hand.

Er zijn wel een aantal voorwaarden en dingetjes waar je op moet letten:

  • Als je kraaltjes of blinkertjes op je jurk hebt, check dan of deze erop genaaid zijn of geplakt. De lijm laat vaak los bij het reinigen, dus erop genaaid is geen probleem, geplakt wel.
  • Doe zelf niets aan de vlekken, dat maakt het reinigen makkelijker.
  • Wil je ook je hoepel schoon laten maken; haal dan de ringen eruit. Deze gaan roesten en die vlekken krijg je er niet meer uit.

Mocht je op zoek zijn naar een goede stomerij, vraag dan ook eens bij je bruidswinkel. Vaak hebben zij wel een linkje met een goede stomerij (mits dat geen champagnebad is). Wij werken zelf met 2 uitstekende bedrijven samen, die geweldig werk geleverd hebben en die we jullie jurken echt toevertrouwen.

Wat kosten het laten reinigen van een trouwjurk?

De kosten voor het laten reinigen van je bruidsjurk kunnen nogal variëren, maar zijn over het algemeen l €350. Hoe meer stof een jurk heeft, hoe duurder het is. Dus heb jij een simpelere jurk, dan zullen de kosten zeker lager zijn. De tijd die je moet rekenen om je jurk te laten reinigen is ongeveer 3 weken.

Ik wil nu m’n trouwjurk laten reinigen

Wil jij nu je jurk laten reinigen dan kun je je jurk bij onze bruidsmodewinkel in Almere brengen. Je jurk wordt door de stomerij bij ons opgehaald.  Je kunt de jurk bij ons in de winkel weer ophalen. Schoon en wel, uiteraard. Wat zal je versteld staan van hoe mooi je jurk weer wordt! Eventueel wordt de jurk zelfs netjes direct bij jou thuis afgeleverd. Toch even wat meer informatie of wil je gewoon even persoonlijk contact hierover? Neem dan contact met ons op via mail of telefoon.